Microlot

Artikel 12 van 16

Honduras - El Profe Alex

€ 9,99 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Honduras
Producer Cafesmo Ocotepeque Honduras
Hoogte 1000m - 1210m
Variety Obata, Parainema, IH-Café-90
Processing Method Washed
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

Sinds mijn jonge jaren heb ik duizenden kinderen leren lezen en schrijven, leren delen en vermenigvuldigen, en heb ik geprobeerd hen hun weg te laten vinden in onze wereld, totdat ik in 2018, enigszins nostalgisch, met pensioen ging.

Dat betekent niet dat ik niet toegewijd was aan de liefde van mijn leven: koffie. Integendeel, ik ben opgegroeid tussen de koffieplanten van onze familie en heb de vaardigheden van mijn vader en grootouders geleerd. We waren arm, erg arm, en ik moest helpen op ons kleine stukje land voordat ik me er klaar voor voelde.

Later voelde ik me echter dankbaar, omdat ik op jonge leeftijd zoveel kennis kon opdoen en zo snel kon leren. Dertig jaar geleden kon ik 0,7 hectare grond kopen van het geld dat ik had gespaard van mijn salaris als leraar.

Stap voor stap kon ik meer land kopen en nu bezitten mijn zoon, dochter en ik een kostbare koffieplantage van 42 hectare. Mijn kinderen, Alex en Marcela, zijn allebei burgerlijk ingenieur. Ik ben ongelooflijk trots dat ze een veel betere opleiding hebben kunnen krijgen dan ik, ook al heb ik ze leren lezen en schrijven toen ze klein waren.

We zijn gepassioneerd over onze koffies en uiterst volhardend. We denken eraan om rondleidingen te organiseren op onze prachtige finca met lunch op ons terras en natuurlijk een keuze uit onze eigen koffies. We kunnen ook overwegen om onze bonen te roosteren en ze tegen de premium prijs die ze verdienen op de Hondurese markt aan te bieden. Of we zullen een koffiebar in de stad beginnen om gasten een ontspannen tijd te bieden terwijl ze genieten van een van de specialiteiten die we verbouwen.

We verbouwen onze koffiebonen op 42 hectare vruchtbare grond met veel natuurlijke schaduw. Er staan oude dennenbomen die een groot deel van onze plantage en het omliggende bos bedekken, wat zorgt voor een koeler, enigszins vochtig klimaat. We hebben overvloedige bananen-, sinaasappel- en limoenbomen geplant om schaduw te bieden, evenals voor persoonlijk gebruik.

We verbouwen verschillende variëteiten zoals Pacas, Icatú, Anacafé 14, maar de dominante variëteiten zijn Parainema en Obata.

De boerderij beslaat een reeks hoogtes, variërend van 1.200 tot 1.550 meter. We beginnen met het oogsten van onze koffiebonen op de laagste hoogtes tegen het einde van oktober en eindigen met de bonen op de hoogste delen rond begin maart, waardoor een langdurige, hoogwaardige oogst wordt gegarandeerd.

© 2019 - 2024 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel