Microlot

Artikel 11 van 14

Kenia - Igutha

€ 9,99 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Kenya
Regio Nyeri County
Producer Josra
Hoogte 1600m
Variety SL 28
Processing Method Washed
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter
Smaakprofiel red currant, blood orange, apple and rhubarb.

Igutha Coffee Factory is opgericht in 2005 onder Rugi FCS (Farmers Cooperative Society). De fabriek werkt momenteel samen met 600 leden die koffiebessen leveren. Alle koffiebessen worden met de hand geplukt en op dezelfde dag naar de molen gebracht. Fabrieksmedewerkers houden toezicht op het proces en onrijpe of beschadigde bessen worden niet geaccepteerd door de 'Cherry Clerk', die bijhoudt hoeveel koffie elke producent op een bepaalde dag levert (en dus hoeveel betaling verschuldigd is zodra de koffie is verkocht). Afgekeurde koffie moet weer mee naar huis worden genomen en de boer moet een plek vinden om het te drogen (vaak een zeil in de tuin), om het pas aan het einde van het seizoen te leveren als lage kwaliteit 'Mbuni' - natuurlijk verwerkte koffie die een zeer lage prijs oplevert. Hierdoor worden boeren gestimuleerd om alleen de rijpste bessen te plukken en te leveren. Na het wegen en registreren van de levering en de identificatie van de boer in het register van de Cherry Clerk, worden de koffiebessen ontpulpt. Na het ontpulpen worden de bessen naar een van de fermentatietanks van de fabriek gebracht, waar ze ongeveer 12 tot 48 uur worden gefermenteerd. De koffie wordt vervolgens volledig gewassen om alle resten van het vruchtvlees te verwijderen, waarbij het ook wordt gesorteert op kwaliteit. De koffie wordt vervolgens ofwel op de verhoogde droogbedden van de fabriek gelegd om te drogen, ofwel wordt het tot 24 uur onder circulerend water geweekt. Uiteindelijk droogt de koffie hier langzaam gedurende 2 tot 3 weken, waarbij het regelmatig wordt gekeerd en tijdens het heetste deel van de dag bedekt wordt.

© 2019 - 2024 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel