Microlot

Artikel 8 van 15

Honduras - Moises Hidardo Hernandez

€ 11,99 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Honduras
Producer Cafesmo Ocotepeque Honduras
Hoogte 1230m - 1300m
Variety Parainema
Processing Method Natural
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

Wat deze koffie speciaal maakt, is het directe contact met de boer en het cooperatief! Het volgende verhaal komt van Hidardo zelf:

Hoewel ik momenteel in verschillende functies werk, draait mijn hele leven om koffie. Het begon in mijn wieg, toen ik werd geboren als koffieboer van de vierde generatie. Maar ik ben ook de initiatiefnemer van Cafesmo, ik ontwikkel verschillende aspecten van onze organisatie, en mijn verloofde en ik hebben een specialty coffeeshop waar we single origin koffie en Hondurese fijne cacao serveren in de stad Santa Rosa de Copán.

Maar tot op de dag van vandaag voel ik me het gelukkigst als ik wakker word met een vers gezette kop koffie in de V60 en dan naar mijn finca loop, die op slechts twee minuten van mijn huis ligt, om te kijken hoe het met de nieuwste planten gaat, of om de boerderij.

Als ik ’s avonds rond zonsondergang op ons terras zit met een kopje koffie, ben ik vaak geïnspireerd en kijk ik uit over de vallei helemaal tot aan Chalatenango in El Salvador, dat maar een paar kilometer van mijn huis ligt. Ik denk graag na over de details en specificaties van elke microlot. Ik heb microlots sinds 2015 en ik hou ervan om te experimenteren. Met nieuwe of nauwelijks bekende variëteiten, met processen, vooral anaerobe fermentatie en verschillende soorten zakken of tanks. Soms leidt dit tot zeer uitgesproken, zelfs radicale smaakpatronen, extreem fruitig, tropisch, bruisend of met hints van zoete druif en rode wijn. Spectaculair, maar niet geschikt voor ieders pallet. Daarom bereiden we ook naturel, honing en gewassen koffiespecialiteiten met spannende en unieke omschrijvingen, maar toegankelijker en niet exclusief voor fijnproevers. Je bent altijd welkom bij Cafesmo, op onze finca’s of in onze cafetaria. Wij doen niets liever dan een kop van onze eigen koffie delen met iedereen die bij ons op bezoek komt!

Boerderij feiten

  • Mijn moeder en ik bezitten samen 3,5 hectare prachtige kavels bij elkaar op een hoogte van 1230 tot 1300 meter.
  • We werken met verschillende variëteiten, zoals Parainema, Obata, Bourbon, om een ​​breed scala aan micro-lots te kunnen aanbieden en voor elk wat wils.
  • Naast dennenbomen die van nature in onze regio overheersen, hebben we ook extra bomen geplant om voldoende schaduw te genereren op alle delen van de plantage. Er zijn bananenbomen, maar ook Amerikaanse notenbomen, hazelaarden, guamo en malcinca.
  • Onze koffies zijn FTO-gecertificeerd en bieden sinds 2015 micro-lots aan.
  • Deze boerderij is Rain Forest Alliance gecertificeerd.

De facebook pagina van het cooperatief kun je HIER vinden.

De Instagram pagina van het cooperatief kun je HIER vinden.

© 2019 - 2024 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel