Vorige Artikel 2 van 5 Volgende

The Coffee Taster's Flavor Wheel

We krijgen vaker vragen over specifieke smaken van onze koffie, helaas is het door covid19 ook moeilijk om samen te cuppen en over smaken te praten. Daarom vallen we vaak terug op het flavorwheel, een handige tool als je het onder koffie liefhebbers en professionals over de smaak van koffie hebt.

Origineel werd het in 1995 gepubliceerd, het 'coffee taster's flavor wheel'. Een van de meest iconische bronnen voor de koffie-industrie - is al meer dan twintig jaar de industriestandaard. In 2016 is deze waardevolle bron bijgewerkt in samenwerking met World Coffee Research (WCR). De basis van dit werk, de World Coffee Research Sensory Lexicon, is het product van tientallen professionele sensorische panelleden, wetenschappers, koffiehandelaren en koffiebranderijen die samenwerken via WCR en SCA (specialty coffee ass. Dit is het grootste( gezamenlijke) onderzoek naar koffiesmaak dat ooit is voltooid en inspireert tot een nieuwe vocabulaire voor professionals en liefhebbers uit de industrie.

Dus als je dieper op koffiesmaken in wil gaan, hebben we de benodigde links hier voor je op een rij gezet:

  • Het boek met de uitleg van de smaken (lexicon) van het Flavorheel is hier downloaden: Link
  • Het interactieve flavorwheel kun je hier vinden: Link
  • Een leuke handleiding om aan de slag te gaan met het flavorheel: Link
  • En natuurlijk een printbare versie van het flavorwheel: Link
  • Wil je een flavorwheel poster bestellen kan dat hier: Link

© 2019 - 2021 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss