Vorige Artikel 4 van 5 Volgende

Breng je koffiekennis naar een 'Next Level'

Blog: Breng je koffiekennis naar een 'Next Level'

Goed, je hebt al veel geëxperimenteerd met verschillende zetmethoden en koffies, maar je wil echt de volgende stap maken op gebied van koffie. Het is je serieuze hobby. Je gaat deze zomer niet (ver) op vakantie, en je hebt heerlijk de tijd om je koffie kennis naar een Next Level te brengen. Waar ga je beginnen? Hier zijn wat tips van Laurent en Sebastiaan:

Youtube

Wat dacht je van YouTube? Lekker lui in bed/bank/strandstoel deze website afstruinen naar informatie. De volgende kanalen zijn heel interessant om te volgen:

European Coffee Trip

Ze zijn begonnen om de koffiescene per stad in kaart te brengen en te reviewen. Ze reviewen nu veel meer koffie gerelateerde zaken en ze hebben zelfs een documentaire over de  aeropress uitgebracht.

 

Chris Baca

Naast dat hij een zeer ervaren barista is, heeft Chris heeft ook een branderij. Hij neemt je mee in diverse overwegingen die hij dagelijks moet maken.

 

James Hoffmann

James Hoffmann maakt video’s over vanalles en nog wat, dat te maken heeft met koffie op een zeer gedetailleerd niveau.

Seattle Coffee Gear

Ze reviewen veel hardware, en je komt hun reviews overal online tegen! De personages uit de serie spreken ons helaas minder aan.

Boeken

Maar ook boeken zijn natuurlijk interessant. Als je op het terras, bank of strand zit, kan het ook wel eens fijn zijn om een boek vast te houden. Hier zijn onze tips:

  • Everything But Espresso is misschien wel HET boek om je te verdiepen in slow coffee. Bijna alle drip/filtermethoden worden netjes uitgelegd, met veel foto's. Het boek ziet er misschien iets gedateerd, en niet zo hip uit, maar de inhoud maakt het helemaal goed!
  • The Professional Barista's Handbook is de tegenhanger van bovenstaand boek (ook van Scott Rao). Dit boek gaat juist alleen maar over het espresso. Dit boek MOET bij elke barista op de boekenplank aanwezig zijn!
  • Sensory Foundation Book  Super klein, compact en leerzaam boekje, waar alle basisinformatie instaat over het proeven van koffie... Coffee Sensory! Ideaal voor mensen die eigenlijk niet zo graag lezen.

Forums

We hebben in Nederland eigenlijk twee forums waar koffie-liefhebbers hun informatie delen. Veel
plezier met lezen op deze forums.

Workshops

Het is altijd interessant om samen met een echte kenner/professional aan de slag te gaan met koffie. Vanwege covid19 is dit momenteel een moeilijke optie. Daarom komen we hier op een later tijdstip op terug.

Tot slot..

Experimenteer, (ver)pruts, leer van fouten, praat met mensen. Praat met barista’s, kijk video’s, en boven alles, geniet van je hobby! Stel ook gerust vragen in onze chat, mail of social media!

© 2019 - 2021 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss