Cafeïnevrij

Vorige Artikel 5 van 15 Volgende

Colombia - Cuchilla del San Juan

€ 7,99 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks
Specificatie Omschrijving
Origin Colombia
Regio Caldas, Manizales
Producer Asociación Cuchilla del San Juan
Hoogte 1500 - 1700m
Variety Castillo
Processing Method Other
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

Deze cafeïnevrije koffie bieden we aan als Omni-roast en alleen in 250g. Dat wil zeggen dat de roast dus precies tussen Espresso en Filter in zit, zodat deze voor beide zetmethoden te gebruiken is.

Deze koffie onderging een natuurlijk decafeïnatieproces dat bronwater uit de hoge bergen en ethylacetaat (EA) van natuurlijke oorsprong combineerde. EA is van nature aanwezig in elke koffiebes (evenals in veel groenten en fruit). Daarom is er geen synthetische chemische stof toegevoegd. De natuurlijke EA wordt verkregen uit een proces op basis van suikerriet. Dit water-EA-proces zorgt voor een zachte extractie van de cafeïne uit de boon, waarbij overmatige hitte of druk wordt vermeden en de natuurlijke structuur en alle kenmerken van de koffieboon behouden blijven.

Dit is de enige Colombiaanse koffie die via deze methode verwerkt is en is 99,9% cafeïnevrij. Verschillende lokale boeren werkten samen met de Asociación Cuchilla del San Juan. Volg Cuchilla del San Juan op facebook!. Het decaffinatieproces vond plaats in Manizales.

© 2019 - 2023 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel