Pink Bourbon

Artikel 5 van 15

Colombia - Finca El Guayacan

€ 12,95 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Colombia
Regio Huila
Producer Miriam Quesada Enciso & Libardo Enciso
Hoogte 1550m
Variety Pink Bourbon
Processing Method Other
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

Over deze koffie
Miriam Quesada Enciso is een koffieproducent van de tweede generatie. Ze erfde Finca El Guayacan van haar ex-echtgenoot toen ze hun land splitsten. Ze verbouwt al sinds 2005 koffie op de boerderij. Vandaag de dag beheren Miriam en haar huidige echtgenoot, Libardo, Finca El Guayacan met een focus op hoogwaardige teelt en verwerking.

Teelt
De vulkanische leemgrond is voedzaam en uitstekend geschikt voor het kweken van koffie. Naast koffie verbouwen Miriam en Libardo ook plantains en cassave.

Harvest & Post-Harvest
Miriam en Libardo werken aan het verbeteren van de oogstmethode en zorgen ervoor dat arbeiders alleen rijpe, rode kersen plukken. Ze gebruiken initiatieven zoals betere prijzen en gratis maaltijden om goede arbeiders aan te trekken en hun inspanningen te belonen.

Nadat de koffie is geoogst, laten ze de koffiekersen drijven in water en verwijderen ze de lichte exemplaren. Ze leveren de kersen af aan een externe droogfaciliteit. De kersen worden regelmatig omgedraaid om gelijkmatig te drogen.

Over Pink Bourbon
Pink Bourbon, een hybride van de Yellow en Red Bourbon variëteiten, werd voor het eerst ontdekt en geteeld in Colombia. Wat de smaak betreft, heeft Pink Bourbon alle voordelen van zijn Bourbon-ouders. Het kenmerkende profiel van Pink Bourbon wordt gekenmerkt door sterke bloemige tonen en aangename zuurgraad die vaak te vinden zijn in Oost-Afrikaanse koffies.

En er is meer dan alleen kleur en hoogte aan zijn kant. Chemische analyses hebben aangetoond dat Pink Bourbon een hoger glucosegehalte heeft. Deze extra glucose - een soort suiker - betekent niet alleen een zoetere kop koffie, maar ook een zijdezachtere body en een meer weelderige mondgevoel.

Sommige boeren melden ook dat Pink Bourbon meer resistentie tegen ziekten heeft dan de rode en gele bourbon.

© 2019 - 2024 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel