Vorige Artikel 4 van 11 Volgende

Juli 2020 Nieuwsbrief

De zomervakantie is in volle gang. Toch willen we jullie op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurd is in Juli 2020 bij Independent Coffee Roasters!


Blog koffiekennis naar nieuw level

Goed, je hebt al veel geëxperimenteerd met verschillende zetmethoden en koffies, maar je wil echt de volgende stap maken op gebied van koffie. Het is je serieuze hobby. Je gaat deze zomer niet (ver) op vakantie, en je hebt heerlijk de tijd om je koffie kennis naar een Next Level te brengen. Waar ga je beginnen? Laurent en Sebastiaan geven je wat tips in het volgende artikel!


Nieuwe Koffie

Colombia - Excelso Palermo

 

Uit de Colombiaanse Huila Regio komt deze washed farmerblend van Caturra, Variedad Colombia & Castillo. Deze koffie met een typische colombiaans smaakprofiel geeft je een dike zoete stroperige smaak met tropische aciditeit

Bekijk deze koffie hier!

Nicaragua - Los Pedernales

Deze Natural Red Catuai Microlot uit Jinotega (Nicaragua) heeft hints van rode appel en gouden rozijnen. 

 

Bekijk deze koffie hier!


Cold Brew Tea

Afgelopen maand introduceerde Anika de #teatuesday. Dat zal ze blijven doen. Zo schreef ze ook een artikel over Coldbrew Tea voor jou!

Het midzomer en je drinkt nog steeds je favoriete thee? Dan is deze Coldbrew Tea de perfecte oplossing voor jou met dit warme weer. De methode van bereiden, is hetzelfde als die van koffie. Je zet hem met koud water en laat de thee 4-6 uur ‘trekken’. Op deze manier behoud de thee zijn natuurlijke zoetheid en subtiele hartige elementen van goed gemaakte thee. Je kunt het niet vergelijken met Ice Tea. Coldbrew is gemaakt zonder suiker. Het eindresultaat is zacht en minder bitter dan warme thee. Het heeft een geweldige smaak met minder caffeïne. Er zitten hetzelfde aantal of zelfs meer antioxidanten in de thee. Dat hangt af van de soort thee. Een gezonde keuze dus! Zeker met dit warme weer.
 

Anika‘s recept voor de perfecte Coldbrew Tea:

  • Zet je thee (12g/l) met 1 liter koud gefilterd water.
  • Zet de kan of theepot  in de ijskast 4-6 uur.
  • Filter de Coldbrew daarna door een zeef. Je kunt de thee dan nog een keer zetten tot 3 keer. 
  • Server je Coldbrew met ijs. Je kunt eventeel honing, verse citroen, ginger, komkommer of mintblaadjes toevoegen.  Het geeft je Coldbrew Tea finishing touch – Enjoy!

Het Amsterdam Coffee Festival is uitgesteld

Het volgende nieuws is gekomen van de organisatie van The Amsterdam Coffee Festival:

The Amsterdam Coffee Festival is uitgesteld tot 5 - 7 maart 2021

In het belang van al onze bezoekers, standhouders en medewerkers, én na een zorgvuldige evaluatie van de situatie rondom het coronavirus in Nederland en wereldwijd, hebben we de moeilijke beslissing genomen om The Amsterdam Coffee Festival verder uit te stellen naar 5 - 7 maart 2021.


Wil je deze nieuwsbrief elke maand in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan.

Social media

Independent Coffee is op de volgende social media te vinden:

© 2019 - 2021 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss