Microlot

Vorige Artikel 11 van 16 Volgende

Indonesia - Kerinci Gunung Tujuh

€ 8,00 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Indonesia
Regio Sumatra, Mount Kerinci
Producer Triyono, Kerinci Gunung Tujuh
Variety Sigarar Utang, Andung Sari
Processing Method Natural
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

Indonesie is een fascinerend land betreft de diversiteit in voedsel, landschap en natuurlijk koffie. Het producerende cooperatief, dat verantwoordelijk is voor deze volledig gewassen koffie en probeert hiermee bij te dragen door gebruik te maken van diverser verwerkingsmethoden. Deze koffie slaat de spijker op zijn kop. Denk aan "super juicy, cherry lemonade, black tea and grapefruit". Deze koffie laat je zeker heroverwegen hoe je voorheen dacht over indonesische koffies.

Koerintji Barokah Bersama Cooperative

De 250 leden van het Koerintji Barokah Bersama Cooperatief leven en verbouwen op een plateay dat aan de voet ligt van Mount Kerinci op het eiland van Sumatra. Mount Kerinci is een van de vele vulkanen die deel uitmaken van de 'Pacific Ring of Fire', een 40,000-kilometer grote hoefijzer-vormige serie van 452 volkanen die constant in beweging zijn door middel van erupties en plaat-verschuivingen. De historische uitbarstingen van de berg Kerinci hebben ervoor gezorgd dat de omgeving weelderig en groen is dankzij de toevoer van vruchtbare vulkanische grond.

De coöperatie wordt geleid door Triyono, die leden begeleidt bij het verwerken van hun eigen koffie. Ze hebben een volledig uitgeruste branderij, inclusief een cupping lab, naast de drymill. Dit is vooral indrukwekkend aangezien de coöperatie medio 2017 is opgericht!

© 2019 - 2021 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss