Costa Rica - La Pastora

Vorige Artikel 6 van 15 Volgende
€ 6,80 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Costa Rica
Regio Tarrazú
Producer Cooperativa Tarrazu
Hoogte 1200 - 1900m
Variety Caturra, Red and Yellow Catuaí
Processing Method Washed
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

De "La Pastora" koffie wordt geproduceerd door de 'Terrazu RL' coöperatie. Deze coöperatie is in 1960 gesticht met 228 kleine koffie boeren (80% heeft 4 hectare of minder). Vandaag de dag zijn ze een van de bekendste koffie exporteurs in Costa Rica. De reden hiervoor is de hoge kwaliteit die ze leveren. De Terrazu RL cooperatie helpt de boeren met credieten, marketing, techische service, meststoffen en veel meer.

Tegenwoordig zijn er 250 'wet mills' in Costa Rica, terwijl er enkele jaren geleden nog maar 100 waren. De reden hiervooor is dat boeren graag zo lang mogelijk de kwaliteitsbeheersing in eigen hand houden.

De leden van de coöperatie zetten zich in voor de volgende punten:

• Ontwikkeling van een duurzame koffie cultuur.
• Bescherming en verbetering van de omgeving en het milieu.
• Voldoen aan de verwachtingen van hun klanten met hoge kwaliteit en service.
• Verbeteren van de kwaliteit van leven van de leden en de gemeenschap.

La Pastora is al meer dan 50 jaar het bekendste handelsmerk van de coöperatie. Het is een samenwerking van 8 verschillende gemeenschappen in de omgeving van Los Santos Tarrazú region. Onder de boeren in Costa Rica is 'La Pastora' bekend voor de buitengewone kwaliteit.

De La Pastora is een gebalanceerde koffie. Citrische aciditeit en wat abrikozen hints met een volle body. Als Espresso roast zeer geschikt voor cappuccino's.

© 2019 - 2021 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss