Vorige Artikel 12 van 16 Volgende

India - Bababudangiri

€ 7,99 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Indonesia
Regio Bababundagiri, Chickmagalur, Karnataka
Hoogte 1000 to 1450 m
Variety various
Processing Method Washed
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter
Smaakprofiel notes of nougat, hazelnut and cocoa.

Het volgende verhaaltje werd ons gestuurd door de leverancier, of het echt zo gegaan is weten we niet, maar dat dit een speciale koffie is, weten we zeker!

Vierhonderd jaar geleden ging een jonge heilige genaamd Baba Budan aan boord naar Mekka. Vermoeid van de reis stopte hij bij een straatstalletje om iets te drinken en kreeg daar een klein kopje van een donkere, zoete vloeistof genaamd 'Qahwah'. Zo onder de indruk was hij door deze dikke zwarte drank, dat hij besloot het mee terug te nemen voor zijn volk. Maar de Arabieren bewaakten hun geheim streng en de lokale wet stond het niet toe. Zo ontstond het idee van een gedurfde reis...

Met de heiligste bedoelingen bond Baba Budan zeven zaden van de Arabische koffieplant op zijn buik, onopgemerkt onder zijn rituele gewaad. Toen zijn schip in India aanmeerde en zijn mede-pelgrims de grond van het vaderland kusten, plantte Baba Budan die zaden in de heuvels van Chikmaglur in Karnataka. Enkele jaren later werden de koffiesoorten van India geboren... Baba Budans zeven magische bonen hebben geleid tot het breedste scala aan koffievariëteiten uit één land ter wereld.

© 2019 - 2023 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel