Vorige Artikel 15 van 18 Volgende

Guatemala - Huehuetenango

€ 7,49 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Guatemala
Regio Huehuetenango & Quiche (San Antonio Huista, Todos Santos, San Pedro Nectaf, El Chajul)
Producer ASDECAFÉ cooperatief
Hoogte 1500 - 1800m
Variety Catuai, Bourbon, Pache, Catimor
Processing Method Washed
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

Guatemala produceert veel verschillende soorten van 's werelds beste en meest onderscheidende koffiesoorten. Het land heeft veel unieke koffieproducerende regio's die een positieve en bekende reputatie hebben verworven in de branche. Koffie is het grootste export product van Guatemala en draagt bij aan de groeiende economie van het land.

De 'Asociacion Sostenible de Café de Guatemala (ASDECAFE)' is een duurzame, koffie cooperatie in Guatemala met meer dan 1000 actieve producerende leden. De Cooperatie is gesticht in 2013 door zes kleine producerende organisaties en vandaag de dag bestaat het uit zeven kleinere cooperaties uit de regio Huehuetenango en El Quiche.

De cooperatie zet zich in voor duurzaamheid en milieubescherming, de gelijke verdeling van alle inkomsten, transparantie in zaken en langdurige relaties met klanten en leveranciers. De samenwerking is ook nadrukkelijk gericht op het gebruik van goede landbouw- en verwerkingsmethoden om de koffiekwaliteit van haar leden en de toegang tot internationale markten te verbeteren.

Een van de coöperaties onder de paraplu van ASDECAFE is Asociacion de Desarolla Flor de Café (ASDEFLOR), die in 2012 werd opgericht in Chanjon, Todos Santos Chuchumantes, met 16 leden en sindsdien is uitgegroeid tot 31 leden. Ze spreken voornamelijk Maya en hun boerderijen - op hoogtes tussen 1.600 en 1.800 meter - zijn biologisch gecertificeerd. Een andere ASDECAFE-coöperatie is Cooperativa Integral Agricol San Antonio (CIASA), die in 1967 werd opgericht door een priester die middelen en diensten aanbood aan producenten in het gebied.

Door samen te komen onder de paraplu van ASDECAFE, kunnen de kleinere coöperaties besparingen realiseren, zoals door gedeelde transportkosten en door certificeringskosten te splitsen, waardoor hun verdiende premies verder gaan. ASDECAFE biedt ook diensten aan, waaronder technische assistentie, trainingen en voorfinanciering. Door samen te werken krijgen ze ook meer onderhandelingskracht en kunnen ze relaties opbouwen met importeurs - in plaats van individueel afhankelijk te zijn van handelaren - wat betere prijzen en stabiliteit op lange termijn biedt.

© 2019 - 2022 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss