Colombia - Las Perlitas

Vorige Artikel 9 van 16 Volgende
€ 8,20 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Origin Brazil
Regio Huila
Producer TCQ Colombia, The Modellin Office & Pitalito Laboyano Station
Hoogte 1800-2200m
Variety Caturra, Tabi & Pink Bourbon (and a tiny bit Castillo)
Processing Method Washed
Geschikte zetmethode Espresso & FIlter

De stad Pitalito staat centraal in de koffiehandel in Zuid-Huila. Een kleine stad die strategisch is gelegen aan de zuidkant van de Magdalena-riviervallei, die de oostelijke en centrale bergketens van Colombia scheidt. Het gebied staat bekend als de bakermat van de specialty coffee van Colombia, aangezien veel kleine boeren zich bijna 20 jaar geleden begonnen te concentreren op kwaliteit en verwerking van de koffie.

Naast de cup quality moet elke koffie voldoen aan strenge fysieke eisen, waaronder richtlijnen voor vochtgehalte en wateractiviteit. De eerste keer dat de koffie wordt gecupt, is wanneer de producent een sample naar het inkoopstation brengt. Na goedkeuring brengt de producent het hele lot naar het magazijn waar het opnieuw wordt gecupt, waarbij uit elke zak een monster wordt genomen om de consistentie te garanderen. Na de definitieve goedkeuring wordt de koffie verpakt in Grainpro-zakken en blijft deze onaangeroerd totdat de hele partij wordt verwerkt in Medellín. Tijdens de oogst komt het vrij vaak voor dat kleine boeren partijen produceren die niet groot genoeg zijn om zelfstandigt te worden geëxporteerd. Het resultaat is Las Perlitas of "The Little Pearls", verschillende kleine percelen van producenten uit de regio Huila, waarvan de boerderijen in hoogte variëren van 1.600 tot 2.100 m.a.s.l. en kwaliteitsvariëteiten kweken.

© 2019 - 2021 Independent Specialty Coffee Roasters | sitemap | rss