Guatemala - El Chapin
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Origin | Guatemala |
Regio | Santa Rosa |
Producer | Roberto Grossmann & Family |
Hoogte | 1500 - 1800m |
Variety | Catuai, Pache Colis, Bourbon |
Processing Method | Washed |
Geschikte zetmethode | Espresso & FIlter |
Guatemala produceert veel verschillende soorten van 's werelds beste en meest onderscheidende koffiesoorten. Het land heeft veel unieke koffieproducerende regio's die een positieve en bekende reputatie hebben verworven in de branche. Koffie is het grootste export product van Guatemala en draagt bij aan de groeiende economie van het land. Deze koffie komt van de rijke vulkanische bodems van de Santa Rosa-valleien in de zuid-centrale regio van Guatemala. De centrale hooglanden van het land zijn ideaal voor koffieteelt vanwege de grote hoogte en de rijke grond van omringende vulkanen. Door het klimaat kan de koffie langzaam rijpen, wat de smaken in de koffie zo specifiek ontwikkelen. De koffie die in de regio Santa Rosa wordt verbouwd, heeft een 'balanced cup' met chocoladetonen.